Når PJ Korrektur har været inde over din tekst, er du sikker på, at den er blevet grundigt gennemgået i forhold til grammatik, retstavning, syntaks og tegnsætning. Det betyder, at stave- og slåfejl er rettet, tegnsætningen er korrekt, ordklasserne har den rigtige bøjning, og meningsforstyrrende passager er markeret – ofte med en kommentar til forbedring.

Den primære forskel mellem den store og den lille pakke er, at den store pakke – udover korrekturlæsningen – inkluderer en grundig opstramning af sprogets flow og tekstens overordnede struktur. Det vil sige, at teksten bliver gennemgået med henblik på at undgå unødige gentagelser, tvetydige passager, plothuller, tidsforskydninger osv.

Har du sendt mig din tekst i et Word-dokument, får du ligeledes et Word-dokument tilbage. Heri har jeg markeret alle ændringer, så du kan gå dem igennem og godkende én for én – eller du kan vælge at godkende alle ændringer på én gang. På denne måde bevarer du kontrollen over din tekst. I den mail, du modtager, er der desuden vedhæftet instruktioner til, hvordan du accepterer og afviser korrektioner, hvis du ikke er vant til at bruge Words kommentar-funktion.
Nej. Korrekturlæsning handler om at lokalisere og rette fejl, der forstyrrer læsningen og slører budskabet; ikke om, hvorvidt jeg ville formulere indholdet anderledes i dit sted. Jeg ved, at du har lagt tid og indsats i din tekst, og at der ligger tanker bag hvert afsnit. Hvis jeg finder passager, der er tvetydige eller ikke giver mening, vil jeg selvfølgelig gøre dig opmærksom på det, så du har en mulighed for at revurdere netop disse afsnit.
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.Du kan læse mere om vores cookie- og privatlivspolitik her Ok